Basiscursus Positieve Gezondheid – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Basiscursus Positieve Gezondheid

Locatie: In overleg

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep, maximaal 8 personen

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 2 dagdelen van 3 uur

‘Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’- Machteld Huber. Grondlegger van Positieve Gezondheid. Door een bredere kijk op gezondheid spreek je de eigen regie van mensen aan en versterk je hun veerkracht om met uitdagingen in het leven om te gaan.

Deze basiscursus is een korte, efficiënte kennismaking met Positieve Gezondheid, bedoeld voor professionals die meer willen weten over dit concept om het vervolgens direct zelf toe te kunnen passen in hun werk. De twee bijeenkomsten zijn interactieve colleges, die bestaan uit theorie afgewisseld met korte oefeningen. We introduceren het spinnenweb als gespreksinstrument en geven enkele voorbeelden waar Positieve Gezondheid wordt ingezet. Verder is er volop ruimte voor uitwisseling van ideeën en ervaringen over de mogelijkheden die het concept Positieve Gezondheid biedt en hoe dit in de eigen praktijk ingezet zou kunnen worden, waarbij eigen vraagstukken m.b.t. de aardbevingsproblematiek ingebracht kunnen worden.

Data
In overleg.

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen

Locatie
In overleg.

Docent
Agnes Schilder, docent toegepaste, positieve psychologie en positieve gezondheid bij de Hanzehogeschool Groningen

Interesse?
Heb je interesse of vragen over het aanbod, vul dan het contactformulier in via onderstaande oranje button. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inschrijven

 

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.