Cursus Positieve Gezondheid voor zorg- en welzijn professionals – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Cursus Positieve Gezondheid voor zorg- en welzijn professionals

Locatie: Fysiek op locatie Hanzehogeschool Groningen

Soort: Cursus

Vorm: Groep, maximaal 8 personen

Prijs: Gratis

Startdatum: 

Duur: 2 dagdelen van 3 uur

‘Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.’- Machteld Huber. Grondlegger van Positieve Gezondheid. Door een bredere kijk op gezondheid spreek je de eigen regie van mensen aan en versterk je hun veerkracht om met uitdagingen in het leven om te gaan.

Deze basiscursus is een korte, efficiënte kennismaking met Positieve Gezondheid, bedoeld voor zorg- en welzijn professionals die meer willen weten over dit concept om het vervolgens direct zelf toe te kunnen passen in hun werk. De twee bijeenkomsten zijn interactieve colleges, die bestaan uit theorie afgewisseld met korte oefeningen. We introduceren het spinnenweb als gespreksinstrument en geven enkele voorbeelden waar Positieve Gezondheid wordt ingezet. Verder is er volop ruimte voor uitwisseling van ideeën en ervaringen over de mogelijkheden die het concept Positieve Gezondheid biedt en hoe dit in de eigen praktijk ingezet zou kunnen worden, waarbij eigen vraagstukken m.b.t. de aardbevingsproblematiek ingebracht kunnen worden.

Programma
Nog niet vastgesteld.

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen

Locatie
Fysiek op locatie Hanzehogeschool Groningen

Docent
Agnes Schilder

Heeft u inhoudelijke vragen over het aanbod of vragen over het aanmelden, stuur dan een mail naar aardbevingsacademy@org.hanze.nl.

Inschrijven

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top