Leernetwerk bijeenkomst van “Maatschappelijke spanning rondom aardbevingen” – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Leernetwerk bijeenkomst van “Maatschappelijke spanning rondom aardbevingen”

Locatie: Online

Soort: Leernetwerk bijeenkomst

Vorm: Groep, maximaal 10 personen

Prijs: Gratis

Startdatum: exacte datum volgt

Duur: 1 uur

Maatschappelijke spanning rondom aardbevingen. Wat kom je hierin tegen en wat kunnen we van elkaar leren?

Tijdens deze begeleide bijeenkomst staan jouw ervaringen als professional centraal. Aardbevingsproblematiek kan ingrijpen op de sociale interactie en de cohesie beïnvloeden. Dit kan op wijk- en buurtniveau, in dorpen maar kan ook impact hebben in de straat waar mensen samenwonen.

Thema’s zoals onmacht, ongelijkwaardigheid en onbegrip kunnen betrekking hebben op de beleving en emoties van de betrokkenen over de eigen situatie, de omgeving en gevolgen op persoonlijk vlak. Er zijn ook situaties waarin bewoners manieren hebben gevonden om de handen ineen te slaan en daarmee de cohesie in de directe leefomgeving hebben weten te behouden. Heb jij kennis en ervaring met vergelijkbare maatschappelijke spanning rondom aardbevingen en wil je deze delen met andere professionals? Dan nodigen we jou van harte uit bij deze leernetwerkbijeenkomst.

Tijd
Exacte datum volgt
Sprekers
Martine Talens en Haye Jukema

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen

Heeft u inhoudelijke vragen over het aanbod of vragen over het aanmelden, stuur dan een mail naar aardbevingsacademy@org.hanze.nl.

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top