Training Communicatie is dezelfde taal spreken – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Training Communicatie is dezelfde taal spreken

Locatie: In overleg

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep minimaal 6 en maximaal 8 personen

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 3 dagdelen van 3 uur

“Mag ik u iets vragen?”

“Ja hoor. Best.”

“Bent u soms meneer Spoelstra?”
“Nee, altijd!”

Vragen stellen en informatie geven. Het lijkt zo eenvoudig en dat is het ook, mits je de juiste vragen aan de juiste personen stelt, op het juiste moment en op de juiste toon. En indien je bij informatieverstrekking de taal van de ontvanger spreekt in plaats van vast te houden aan de taal die je als professional gewend bent te gebruiken en de hoeveelheid informatie afstemt op wat de ontvanger kan verwerken. Maar als je één van deze gesprekselementen vergeet of verwaarloost, dan is de schade soms niet te overzien en kan er onbegrip, verwarring en wantrouwen ontstaan.

In de training “Communicatie is dezelfde taal spreken” gaan we in drie dagdelen ons bezig houden met de communicatie-skills die je kunt inzetten voor het voeren van professionele gesprekken opdat mensen zich gehoord, gezien en begrepen voelen.

De communicatievaardigheden worden zoveel mogelijk overeenkomstig de realiteit getraind op een inspiratievolle en leerzame manier.

Dagdeel 1
“Wat wil je nou?” Communiceren, hoe doe je dat ook alweer?

Het professionaliseren van eigen communicatie-skills; verbaal, non-verbaal.

Dagdeel 2
“Luister naar wat ik zeg!”

Empathisch vermogen als sleutel voor de tone of voice om iemand tevoorschijn te luisteren.

Dagdeel 3
De praktijk
Met een gastacteur praktisch toepassen van communicatie-skills a.d.h.v. casuïstiek en feedback.

De training is interactief en met input van de deelnemers (casuïstiek) wordt een zo realistisch mogelijke, leerzame en inspiratievolle training georganiseerd.

Locatie
In overleg.

Datum
In overleg.

Docent
Wiggele Wouda, media- en communicatietrainer en docent media en journalistiek bij Hanzehogeschool Groningen

Interesse?
Heb je interesse of vragen over het aanbod, vul dan het contactformulier in via onderstaande oranje button. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inschrijven

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.