Training geweldloze communicatie – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Training geweldloze communicatie

Locatie: In overleg

Soort: Training

Vorm: Groep, minimaal 6 en maximaal 12 personen

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 2 dagen

Voel je je moedeloos tijdens sommige gesprekken?

Wil je minder snel van slag zijn van gedrag van een ander?

Wil je minder stress ervaren op je werk?

In contact en begeleiding van mensen die te maken hebben met schade(s) of  mogelijke versterking, sloop en herbouw van hun huis kunnen emoties een belangrijke rol spelen in de wijze van communiceren. Geweldloos communiceren kan helpen de relatie professional-bewoner en het te doorlopen proces positief te ondersteunen.

Geweldloze Communicatie begint bij empathie voor jezelf: eerst je eigen zuurstofmasker op. Zelfempathie geeft helderheid, ontspanning en keuzevrijheid. Daarnaast heeft zelfempathie invloed op je lichaamstaal en je fysieke reacties. Als je in spannende situaties je gevoel weet te benoemen, halveert je fysieke reactie. Benoem je vervolgens ook de behoefte die dit gevoel in je veroorzaakt, dan komt je fysieke reactie vrijwel geheel tot rust. Vanuit zelfempathie is het eenvoudiger om je duidelijk te uiten en open te staan voor de ander, vanuit rust en helderheid.

In deze training is, naast theorie over onze emotionele reacties, ruimte voor oefening met de drie processen van Geweldloze Communicatie: zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren. Je leert op verschillende manieren naar gedrag van de ander te luisteren zodat je vanuit rust kunt handelen en keuze ontwikkelt in lastige situaties.

Locatie
Nieuw Allardsoog te Bakkeveen

Datum
In overleg.

Trainer
Yvonne Jeucken, Hartige Taal.

Yvonne Jeucken is internationaal gecertificeerd trainer Geweldloze Communicatie, aangesloten bij the Centre of Nonviolent Communication (USA) en bij de Vakgroep Trainers Geweldloze Communicatie Nederland. Tot 2021 werkte zij als huisarts. Hartige Taal is opgericht in 2017. Voor meer informatie zie www.hartigetaal.nl.

Interesse?
Stuur dan een mail naar aardbevingacademie@ggd.groningen.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.