Verdiepingscursus Positieve Gezondheid – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Verdiepingscursus Positieve Gezondheid

Locatie: In overleg

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep, maximaal 8 personen

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 2 dagdelen van 3 uur

In deze verdiepingscursus leer je te handelen vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Zodat jouw client of patiënt  “Eigen Regie en Veerkracht” ervaart in het dagelijkse leven. In twee actieve werksessies ga je samen aan de slag met casuïstiek uit je eigen werkpraktijk.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
Welke gesprekstools kun je het beste gaan toepassen, hoe snijd je het onderwerp Positieve Gezondheid aan? In welke situaties is dat slim om te doen en wanneer juist niet? Hoe laat je ‘ Eigen Regie ‘ ontstaan bij de ander? Wat te doen als het brede gesprek niet lekker loopt en je weerstand voelt? Maar ook hoe ga je te werk als het gaat over  ‘in verbinding’ komen met mensen die door hun situatie wantrouwend zijn geworden. Afsluitend wordt er aandacht besteed aan: hoe kun je werken met groepen en in projecten met als aandachtsgebied Positieve Gezondheid ?

Heb jij al ervaring met Positieve Gezondheid (PG) en wil je je verder ontwikkelen als professional in dit gedachtengoed? Ben jij nieuwsgierig naar hoe je collega’s aan de slag zijn? Overweegt jouw organisatie om PG als missie te verheffen? Schrijf je dan in voor deze interactieve cursus met veel mogelijkheden voor reflectie en leren van elkaar. Een must voor denkers en doeners.

Data
In overleg.

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen

Locatie
In overleg.

Docent
Docent: Ellen Bos, procesbegeleider en coach positieve gezondheid bij Value2share.

Interesse?
Heb je interesse of vragen over het aanbod, vul dan het contactformulier in via onderstaande oranje button. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inschrijven

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.