Webinar pilot project Krewerd, best practice – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Webinar pilot project Krewerd, best practice

Locatie: Online

Soort: Webinar

Vorm: Individueel

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: 2023

Duur: Ongeveer 45 minuten

Hoe kan het ook? Een verhaal over een best practice in relatie tot een versterkingsaanpak en het sociale aspect van de aanpak op bewoners. ​Krewerd is een klein dorp in het Noordoosten van het Groningen-gasveld. Net als veel andere dorpen in Noord-Groningen werd het dorp meerdere malen door aardbevingen getroffen. De bewoners en de gemeente bedachten zelf een plan hoe ze hier zo goed mogelijk als dorp uit zouden kunnen komen. Onderdeel van dit plan is een versnelde beoordelingsprocedure om de woningen te versterken. Krewerd is te zien als een pilotproject. Wanneer het project een succes wordt, kan het elders navolging krijgen. Daarom is het belangrijk de sociale gevolgen te monitoren.

Sprekers
Ben van Rein

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.