Workshop Integraal denken op weg naar een vitale toekomst – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Workshop Integraal denken op weg naar een vitale toekomst

Locatie: In overleg

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 2 uur

Een vitale leefstijl helpt mensen om zich zowel fysiek als mentaal fitter te voelen. Deze combinatie helpt mensen om beter in balans te zijn, maar ook om deze balans sneller te herstellen wanneer er zich een onverwachte situatie voordoet, zoals bijvoorbeeld een aardbeving. Het vitaal burgerschap programma van Noorderpoort richt zich op duurzame vitale gedragsverandering. Maar een programma alleen is vaak niet genoeg, ook de faciliteiten, maar vooral de professional zijn bepalend om deze gedragsverandering te realiseren. Tijdens de ontwerpfase van het sportcentrum Europark is de visie gekoppeld aan de functionaliteit van het gebouw. Een integrale aanpak waar gemeenschap, gebouw, professional en programma aan elkaar verbonden zijn, waardoor een krachtig geheel is ontstaan wat bijdraagt aan de realisatie van de ambitie, een duurzame gedragsverandering.

In deze workshop nemen we je mee in het proces, de samenwerking tussen de gemeente Groningen en Noorderpoort. Welke lessen zijn geleerd en hoe heeft deze integrale aanpak nu al bijgedragen aan het verbeteren van de vitaliteit van studenten en burgers? Een mooi voorbeeld dat ter inspiratie kan dienen voor de aanpak van versterkingsgebieden en de inrichting van de leefomgeving.

De workshop wordt uitgevoerd door Arnold Calker, teammanager bij NoorderSport en lid van de Adviescommissie voor de Sport van de gemeente Groningen.

Programma
In overleg.

Locatie
In overleg.

Docent
De workshop wordt uitgevoerd door Arnold van Calker, teammanager bij NoorderSport en lid van de Adviescommissie voor de Sport van de gemeente Groningen.

Interesse?
Stuur dan een mail naar aardbevingacademie@ggd.groningen.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Heeft u inhoudelijke vragen over het aanbod of vragen over het aanmelden, stuur dan een mail naar aardbevingsacademie@ggd.groningen.nl.

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.