Workshop Je weg vinden bij aardbevings vraagstukken – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Workshop Je weg vinden bij aardbevings vraagstukken

Locatie: ‘Kenniscentrum Building’ te Groningen

Soort: Workshop

Vorm: Groep, maximaal 8 personen

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 3 uur

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Dit heeft invloed op het dagelijks leven van de Groningers. Deze zogenaamde geïnduceerde aardbevingen vinden niet zo heel diep in de ondergrond plaats. Wat is het verschil in vergelijking met de natuurlijke (tektonische) aardbevingen? De bestaande woningen en gebouwen in Groningen zijn nooit aardbevingsbestendig ontworpen en gebouwd. Wat zeggen de huidige voorschriften en wat staat er in de praktijkrichtlijn NPR 9998 (richtlijn voor het controleren en ontwerpen van gebouwen op aardbevingsbelasting)?

Als professional kom je in aanraking met bewoners binnen het aardbevingsgebied. Naast welzijnsgerichte vraagstukken kan je ook vragen tegenkomen over schade, bevingen en verstevigingsaanpakken. Tijdens deze workshop wordt er inzicht gegeven in de stakeholders in het dossier en hoe je vanuit jouw professie mensen optimaal in het (versterkings)proces kan ondersteunen. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden wordt inzicht verkregen in het proces en de techniek bij het versterken van woningen. De workshop zal veel praktisch inzicht geven in de ’technische kant’ van het dossier, maar er is ook voldoende ruimte om eigen vraagstukken te adresseren en te bespreken.

Programma (tijden)
In overleg.

Aanbieder
Hanzehogeschool Groningen 

Locatie
‘Kenniscentrum Building’ te Groningen

Spreker
Jelle Pama

Interesse?
Heb je interesse of vragen over het aanbod, vul dan het contactformulier in via onderstaande oranje button. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inschrijven

 

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.