Workshop Mentale en fysieke weerbaarheid – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Aanbod

Workshop Mentale en fysieke weerbaarheid

Locatie: In overleg

Soort: Groep ‘in company’ team training

Vorm: Groep

Prijs: Kosteloos

(Start)datum: In overleg

Duur: 2 uur

Deze workshop gaat over hoe om te gaan met mentale en fysieke uitdagingen. Versterkingsoperaties en soms ook de afhandeling van schade vraagt veel van bewoners uit het aardbevingsgebied, jongeren, volwassenen en ouderen. Inwoners kunnen te maken hebben met langdurige stress als gevolg van gevoelens van onmacht, onzekerheid, onduidelijkheid, ongelijkheid, etc. Het lukt inwoners niet altijd elkaar hierbij te ondersteunen. Hier komt de rol van de professional om de hoek kijken. Hoe kan ik deze doelgroep in mijn omgeving helpen en welke tools heb ik hiervoor nodig? Welke rol kan sport spelen bij het versterken van mentale en fysieke weerbaarheid bij bewoners in aardbevingsgebied? Hoe kan ik deze doelgroep in mijn omgeving helpen/uitdagen en welke tools heb ik hiervoor nodig om hen te begeleiden? Hoe vaardig ben ik zelf op dit gebied?

Tijdens deze bijeenkomst worden de toegepaste theorieën steeds in een praktijksituatie vertaald. En zetten we sport als middels in om de professional in een gesimuleerde situatie kennis te laten maken met verschillende uitdagingen. Dus wil je met fysieke en mentaal weerbaarheid aan de slag? Met het doel om dit in je directe professionele omgeving toe te passen? Dan is dit een geschikte workshop voor je.

De workshop wordt uitgevoerd door Ehsan Momenzadah. Hij is opleider en onderwijs coördinator bij het Noorderpoort en de Hanzehogeschool en geeft via zijn sportschool weerbaarheid trainingen.

Programma
In overleg.

Locatie
In overleg.

Docent

De workshop wordt uitgevoerd door Ehsan Momenzadah. Hij is opleider en onderwijs coördinator bij het Noorderpoort en de Hanzehogeschool en geeft via zijn sportschool weerbaarheid trainingen.

Interesse?
Heb je interesse of vragen over het aanbod, vul dan het contactformulier in via onderstaande oranje button. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

Inschrijven

Nieuwsbrief Aardbevings Academie

Op de hoogte blijven van (gratis) activiteiten en kennisontwikkeling? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.