29 en 30 November: training geweldloze communicatie. Aanmeldingen tot 15 november! – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Nieuws

29 en 30 November: training geweldloze communicatie. Aanmeldingen tot 15 november!

Voel je je moedeloos tijdens sommige gesprekken?

Wil je minder snel van slag zijn van gedrag van een ander?

Wil je minder stress ervaren op je werk?

In contact en begeleiding van mensen die te maken hebben met schade(s) of  mogelijke versterking, sloop en herbouw van hun huis kunnen emoties een belangrijke rol spelen in de wijze van communiceren. Geweldloos communiceren kan helpen de relatie professional-bewoner en het te doorlopen proces positief te ondersteunen.

Geweldloze Communicatie begint bij empathie voor jezelf: eerst je eigen zuurstofmasker op. Zelfempathie geeft helderheid, ontspanning en keuzevrijheid. Daarnaast heeft zelfempathie invloed op je lichaamstaal en je fysieke reacties. Als je in spannende situaties je gevoel weet te benoemen, halveert je fysieke reactie. Benoem je vervolgens ook de behoefte die dit gevoel in je veroorzaakt, dan komt je fysieke reactie vrijwel geheel tot rust. Vanuit zelfempathie is het eenvoudiger om je duidelijk te uiten en open te staan voor de ander, vanuit rust en helderheid.

In deze training is, naast theorie over onze emotionele reacties, ruimte voor oefening met de drie processen van Geweldloze Communicatie: zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren. Je leert op verschillende manieren naar gedrag van de ander te luisteren zodat je vanuit rust kunt handelen en keuze ontwikkelt in lastige situaties.

Op 29 en 30 november biedt de Aardbevings Academie een gratis training geweldloze communicatie aan. Voor meer informatie en aanmelden klik op deze link.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.