Sfeerimpressie – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

Nieuws

Sfeerimpressie

Yes, donderdag 27 mei hebben we onze eerste fysieke bijeenkomst gehad in het super inspirerende gebouw Building G. In het gebouw wordt door imposante grote tril- en drukplaten verschillende technieken getest op aardbevingsbestendigheid.

We hebben geleerd hoe een aardbeving in het Groninger gasveld werkt en dat dit heel anders is dan in andere gebieden zoals Italië. De complexiteit van het systeem waarin we werken, de stakeholders, wetgeving en veiligheidsnormen en hoe je een gebouw kunt versterken. Heel relevant om te weten omdat het in gesprekken met bewoners hierover kan gaan.

Jelle Pama programmaleider bij Building G en Hogeschooldocent constructie bouwkunde liet ons zelf een maquette maken voor een aardbevingsbestendig huis. Deze testte hij op een trilplaat. Niet alle woningen bleven overeind, maar hulde , gelukkig zaten er ook een aantal hele sterke ‘gebouwen’ tussen.

Ook kregen we een rondleiding door het gebouw en informatie over versterking technieken en testen.
Een afwisselende middag die volop gelegenheid gaf om ook onderling informatie en kennis uit te wisselen tussen deelnemers die bij verschillende organisaties werken.

Wil je ook meedoen? De bijeenkomst op 24 juni is al vol, maar op 20 september is nog plek! Meld je aan via www.aardbevingsacademie.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.