Workshop Conflict hantering – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

workshop

Conflicthantering in het aardbevingsgebied Groningen

Téo Visser

Conflicthantering in het aardbevingsgebied Groningen

Téo Visser

Conflicthantering in het aardbevingsgebied Groningen

Conflicthantering in het aardbevingsgebied Groningen

In de workshop conflict hantering in het aardbevingsgebied Groningen, krijgen professionals kennis en vaardigheden aangereikt om de specifieke problemen die zich voor kunnen doen bij de mensen die wonen in dit aardbevingsgebied beter te hanteren. We gaan het o.a. hebben over het directe en indirecte effect van psychotrauma op mensen en hoe zij omgaan met deze schokkende situatie. Tevens wordt er een relatie gelegd met de verschillende coping mechanismen. Daarnaast gaan we actief aan de gang hoe je als professional de bewoners in verschillende situaties kunt leren hoe zij zichzelf gerust kunnen stellen tijdens een toename van acute klachten.

  • Je krijgt kennis over
    het effect van trauma op het persoonlijk leven, vooral als er sprake is van een opstapeling van trauma’s die eerder in het leven zijn opgedaan.
  • Hoe je dit kunt onderzoeken en wanneer je moet verwijzen naar professionele behandelaars.

De visies over verwerking en de gevolgen daarvan worden behandeld. Ook wat dat vraagt van de professional tijdens de verschillende fasen van verwerking.

Téo Visser

Téo Visser is sociaal psychiatrisch verpleegkundige en systeemtherapeut. Téo is docent aan de Hanzehogeschool Groningen, academie voor Verpleegkunde en heeft zijn eigen systeemtherapiepraktijk in Hattem. Téo zijn trainingsactiviteiten zijn onder anderen gericht op crisisinterventie, waaronder conflicthantering en systeemtherapie.

contact

Aardbevings Academie
Neem via email contact op via
aardbevingsacademie@ggd.groningen.nl

Postadres Aardbevings Academie
Postbus 584
9700 AN Groningen

De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Nieuwsbrief Aardbevings Academie
Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.