Workshop je weg vinden bij aardbevingsvraagstukken – Aardbevings Academie. Platform voor professionals die bewoners ondersteunen

workshop

Je weg vinden bij
aardbevingsvraagstukken

Ben van Rein

Je weg vinden bij
aardbevings vraagstukken

Ben van Rein

Je weg vinden bij aardbevingsvraagstukken

Je weg vinden bij aardbevings vraagstukken

Groningen wordt geregeld opgeschrikt door meldingen van aardbevingen. Gebouwen, infrastructuur en mensen lopen schade op. Dit heeft invloed op het dagelijks leven van Groningers. Door gaswinning komen vooral in de provincie Groningen aardbevingen voor. De geïnduceerde aardbevingen vinden niet zo heel diep in de ondergrond plaats en de grondsoort (voornamelijk klei) zorgt voor extra  verplaatsing van de beving. Daarnaast zijn de woningen en gebouwen in Groningen nooit aardbevingsbestendig ontworpen en gebouwd. Wat maakt de bevingen in Groningen anders dan de natuurlijke bevingen. Wat zeggen de huidige voorschriften? In de praktijkrichtlijn NPR 9998 worden grenstoestanden benoemd, wat betekenen die?

In deze korte workshop is aandacht voor de meest voorkomende ingrepen bij het versterken van bestaande woningen. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden wordt inzicht verkregen in het proces en de techniek. Tot slot wordt inzicht gegeven in de belangrijkste stakeholders in het ‘bevingsdossier’. Wie zijn de belanghebbenden en wat is het krachtenveld? Hoe ver zijn we met het versterken en wat kunnen we de komende jaren verwachten? De workshop zal veel praktisch inzicht geven in de ’technische kant’ van het dossier.

Ben van Rein

Ben van Rein is een door de Hanzehogeschool opgeleide en aangestelde Project Manager die gespecialiseerd is in het versterken van gebouwen in het door aardbevingen getroffen gebied van de provincie Groningen. Hij was in het recente verleden Project Manager van het transitieproject van de complexe projecten van NAM naar het CVW en versterkte in die periode rond de 20 monumentale projecten in het gebied.

contact

Aardbevings Academie
Neem via email contact op via
aardbevingsacademie@ggd.groningen.nl

Postadres Aardbevings Academie
Postbus 584
9700 AN Groningen

De Puddingfabriek
Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Nieuwsbrief Aardbevings Academie
Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar top

Zaterdag 9 oktober 2021 organiseren we de dag van de maatschappelijke pionier. Een dag specifiek bedoeld voor mensen die werken binnen het sociaal maatschappelijk domein in het aardbevingsgebied. Tijdens de dag krijg jij als professional de kans om medepioniers te ontmoeten, kennis te delen en leuke workshops te volgen. Deelname is gratis.